Blog

Checklist Keperluan Bersalin

Checklist Keperluan Bersalin Yang Perlu Dibawa Ke Hospital

Kali ini saya akan kongsikan dengan anda senarai keperluan bersalin yang perlu dibawa khususnya untuk ibu dan bayi. Bagi anda yang pertama kali menimang cahayamata, anda perlu membuat persediaan awal dan rapi. Salah satu cara mudah untuk membuat persiapan adalah ...
Read More
menjahit checklist social media

Aktiviti Sulaman Tangan untuk Beginner

Video-video dibawah ini akan menunjukkan cara yang paling basic untuk membuat sulaman tangan. Belajar untuk menyulam ni tidaklah susah seperti yang kita sangka! Dengan beberapa latihan, InsyaAllah sulaman kita akan menjadi lebih mudah dan kemas. Selain itu, aktiviti sulaman tangan ...
Read More
Keperluan-Umrah-yang-Perlu-Dibawa-Wanita1

Checklist Keperluan Umrah yang Perlu Dibawa (Wanita)

Checklist Keperluan Umrah yang Perlu Dibawa oleh Jemaah Wanita Kali ini saya akan kongsikan dengan anda senarai keperluan umrah yang perlu dibawa khususnya untuk jemaah wanita. Bagi anda yang pertama kali mengerjakan umrah, anda perlu membuat persediaan awal dan rapi ...
Read More
Instagram Story Highlight Covers

Free Instagram Story Highlight Cover | Percuma Untuk Semua

Harini, saya nak buat 'Instagram Story Highlight Covers' yang khas dibuat untuk korang semua. Tak kisahlah kalau IG korang tu tema travel ke, mommy ke ataupun takde tema haha!! Jadi, saya akan buat 2 jenis 'covers' dan korang boleh download ...
Read More
Cara-Menulis-Blog-Daripada-Suka-Suka-Ke-Serius-1

Cara Menulis Blog Daripada Suka-Suka Ke Serius

Saya teringat dulu memang ramai yang berblog tentang kehidupan peribadi masing-masing dan masa tu blog tentang lifestyle merupakan satu fenomena. Ia seolah-olah kita menulis diari di alam maya dan sesiapa pun boleh membaca diari kita masa tu. Zaman tu memang sangat ...
Read More
Loading...