Cara Dapat Idea Berniaga Dari Zero

Cara Dapat Idea Berniaga Dari Zero

Harini saya nak bercerita sikit tentang cara mendapat Idea Berniaga dari zero.

Kisah kali ini adalah salah satu contoh bisnes online yang target marketnya adalah wanita dan saya sudah melihat sendiri bagaimana ia dibangunkan.

Nama dan bisnes yang ditulis adalah nama samaran dan semoga kita boleh ambil ilmu yang dikongsikan ini.

Tahu Masalah Pelanggannya

Perniagaan: Good Time Shop
Pengusaha: Puan Rika
Menjual produk kecantikan.

Apa yang saya perhatikan tentang bisnes Puan Rika ini, beliau ambil tahu dahulu masalah yang banyak dihadapi oleh orang ramai ketika baru nak membina bisnes online.

Antara masalah-masalah tersebut, adalah:

  • mahu belajar berniaga tetapi tidak tahu siapa yang boleh ajarkan.
  • sudah megikuti seminar yang mahal tetapi hasil bisnes masih sama juga.
  • mahu berniaga online tetapi tidak tahu produk apa yang nak dijual.
  • banyak habiskan masa mengambil gambar produk satu per satu ke kedai online. Macammana nak fokus mengembangkan bisnes kalau hari-hari kena buat perkara yang sama?

Semua masalah ini Puan Rika tulis di buku notanya sebelum beliau memulakan bisnes Good Time Shop.

Beliau berhasrat dapat membina bisnes yang:

  • mengubah masalah pelanggan menjadi peluang.
  • menjadi solusi jika pelanggan menghadapi masalah.
  • dapat menentukan target market yang tepat supaya mudah untuk meningkatkan sales jualan.

Produk Jualannya

Dari list diatas, kita boleh lihat yang bisnes Puan Rika seperti Produk Servis. Tetapi, beliau sebenarnya menjual produk fizikal.

Produk jualan Puan Rika adalah lipstik yang merupakan produk kosmetik.

Ketika kali pertama menjual lipstik, Puan Rika berjaya menjual sehingga lebih 150,000 batang lipstik dalam masa hanya 3 bulan!

Pengeluaran pertama produknya adalah pada November 2018, sold out 26,000 biji dalam masa hanya 2 minggu.

Disebabkan stok lipstiknya sudah habis, Puan Rika menambah stok sebanyak 127,000 batang lipstik lagi tetapi terpaksa menunggu stok baru yang akan tiba pada 30 Januari 2019.

Pada bulan Februari 2019, beliau berjaya menjual beberapa batang lipstik dan baki lipstik yang tinggal adalah sebanyak 23,000 batang lipstik.

Soalan saya, adakah produk Puan Rika menyelesaikan masalah orang ramai?

Ya, sudah semestinya.

Sebelum Puan Rika membuat produk lipstik ini, beliau sudah membuat persediaan yang jelas sebelum betul-betul menjual lipstik tersebut.

Inilah langkah-langkah persediaan yang Puan Rika buat:

Masalah Orang Ramai ➡ Idea Bisnes ➡ Peluang Bisnes

  • Masalah Orang Ramai

Apakah masalah yang selalu dihadapi wanita ketika memakai lipstik? Atau Apakah yang selalu wanita perhatikan dalam kemasan sebatang lipstik?

Ini antara jawapan yang Puan Rika dapat iaitu para wanita inginkan lipstik yang:

  1. Tidak melekit.
  2. Ringan tapi pigmented.
  3. Batang lipstik mudah dipusingkan.
  4. Boleh merawat bibir yang gelap.
  5. Halal dan ada KKM.
  6. Boleh dipakai ketika solat(menyerap air).
  7. Kualitinya lebih kurang sama dengan lipstik yang berjenama mahal.
  8. Warna pilihan yang sesuai untuk kulit wanita Asia.

Dari semua MASALAH itulah, Puan Rika dapat mencipta lipstik yang boleh mengurangkan atau menyelesaikan masalah-masalah tadi.

Menurut data dari penyelidikan Penggunaan Kosmetik 2017, pengguna yang memakai lipstik adalah lebih 30% bagi wanita berumur antara 20 hingga 45 tahun di Malaysia.

Ada yang membuat penyelidikan, kebanyakan wanita menyimpan lipstik lebih daripada satu di dalam laci meja mereka berbanding produk kosmetik yang lain.

Pantang mendengar keluaran warna lipstik yang baru, ramai wanita yang sanggup membelinya berbanding produk penjagaan kulit. Selain itu, pasaran(market) lipstik sangat besar bukan sahaja di Malaysia tetapi juga di negara-negara yang lain.

Tahukah anda, apakah kesalahan pembisnes online yang Puan Rika selalu nampak? Puan Rika selalu melihat peniaga suka mencari produk dahulu, kemudian barulah mencari target market.

Sebenarnya, cara ini kurang tepat. Sepatutnya sebelum berniaga, kita perlu tahu dahulu siapa target market kita dan selepas itu barulah kita mencari produknya.


  • Idea Bisnes

Cara yang paling mudah adalah dengan mencari di marketplace(shopee atau lazada) dan tengok barang-barang yang tengah hot dan trending. Anda akan jumpa beratus-ratus bahkan beribu-ribu idea bisnes di marketplace.

Apakah produk yang paling laris jualannya? Salah satu cara untuk mencari produk yang laris adalah dengan memilih kategori yang kita suka dan kemudian pilih satu produk yang kita rasa mampu untuk dijual. Kalau anda penjual handmade, pilih produk yang anda mampu buat.

Paling mudah, cari produk yang jualannya tertinggi sebab dari situ barulah kita tahu produk apa yang ada ramai pembeli.

Carilah produk yang target market kita mahukan. Lama-kelamaan kita akan mendapat idea produk apa yang menguntungkan.

Apakah yang kita perlu buat semasa membandingkan produk di marketplace?

Menurut Puan Rika, beliau paling suka tengok review tapi bukannya review yang ada 5 bintang. Review yang mendapat 1 atau 2 bintang akan dilihat sebab dari situlah kita tahu keluhan pelanggan mengenai produk tersebut.

Bagaimana pula mengubah masalah menjadi peluang?

Bayangkan produk fesyen yang sangat laris sekarang ini adalah handbag rotan. Ketika kita mula menjual handbag rotan tersebut, kita akan mendapat banyak feedback yang bertanya:

  • ada saiz yang lebih besar tak?
  • ada yang jenis bercorak tak?
  • dan lain-lain.

Ataupun keluhan pelanggan:

  • kenapa handbag ni susah nak buka?
  • kenapa warna handbag ni cepat pudar?

Dari keluhan pelanggan inilah kita boleh menjadikannya sebagai PELUANG BISNES dengan menyelesaikan masalah ini menjadi satu produk yang lebih baik dari sebelumnya.


  • Peluang Bisnes

Pernah tak anda berkata, “Produk ni kalau boleh jadi macamni atau macamtu kan lagi baik kualitinya”…dan pertanyaan seperti inilah yang boleh menjadi peluang bisnes.

Yang penting, kita kena tahu berapa besar target market kita- orang yang mampu dan mahu kan produk kita.

Cari solusi produk yang selalu dicari oleh pelanggan kita yang pesaing lain tidak mampu buat(atau hanya sedikit pesaing yang menawarkan solusi tersebut).

Puan Rika selalu mendengar orang mengeluh seperti ini “Saya nak menjual pakaian tapi harga kat shopee tu kenapa murah sangat? Tak sanggup saya nak perang harga”.

Sebenarnya ada tips untuk mengelakkan perkara ini bagi yang menjual di marketplace. Kita sedia maklum bahawa marketplace adalah tempat yang terlalu banyak pesaing(red ocean).

Jadi, apa tipsnya? Tipsnya ialah JANGAN MENJUAL DI SITU(marketplace).

Kenapa pula tidak boleh menjual di marketplace? Pelanggan kan ramai di sana?

OK, cuba fikirkan… Adakah susah nak mencari baju untuk wanita yang berbadan gempal di marketplace? Adakah ramai yang sanggup membeli baju yang mahal tetapi cantik terletak di badan?

Jawapannya: Raaamai yang nak(jika target market adalah wanita berbadan gempal)!

Kalau anda masih baru dalam bisnes, cuba fokus pada satu niche dahulu yang mempunyai pesaing yang sedikit.

Bagaimana nak cari niche yang menguntungkan? Carilah target market.

OK, ini adalah contoh target market. Saya bercadang ingin menjual pakaian dan sudah membuat penyelidikan yang terperinci seperti berikut:

  • Siapa yang akan memakainya?: Wanita.
  • Ukuran baju: Saiz Besar bermula dari saiz L sehingga 5XL.
  • Jenis baju: Pakaian harian gaya sederhana.
  • Berapakah umurnya? 25-35 tahun.
  • Warna dan coraknya?: Warna gelap yang bercorak minimalis yang membuatkan si pemakai nampak langsing.
  • Kenapa nak buat produk ini?: Survey sudah dibuat dengan meminta orang ramai mengisi borang kaji selidik di media sosial. Hasilnya, ramai wanita yang mempunyai masalah mencari baju untuk yang berbadan gempal.

Fokus kepada SATU niche. Ketika ramai yang mencari baju yang bersaiz besar, mereka akan datang ke saya.

Bagaimana pula dengan marketing nya? Bukankah sukar untuk kita mencari target orang-orang yang bersaiz besar di facebook?

Menurut Puan Rika, market sebegini masih ramai sebab hampir setiap orang pasti mempunyai kawan atau saudara yang berbadan besar/gempal.

Yang penting, kita berikan awareness(kesedaran) yang brand kita boleh menyelesaikan masalah mereka.


Tugasan hari ini:
(Khas untuk yang sudah ada produk atau yang baru nak buat produk).

Ambil kertas dan pen dan cuba tuliskan:
► Apakah masalah yang anda boleh selesaikan jika orang membeli produk anda?
► Siapakah target market anda?
► Apakah yang membuatkan produk anda lebih bagus daripada produk pesaing?

*Saya bagi masa 5 minit. Tolong tulis ye
.

OK, itu sahaja untuk hari ini.

Boleh bayangkan tak apa yang saya kongsikan hari ini?

Semoga anda mendapat sekurang-kurangnya satu ilmu yang bermanfaat ye.