Click here to see my new post

Bukan Hanya Passion

Disini, anda akan jumpa tutorial DIY yang mudah, projek jahitan dan pelbagai kisah inspirasi tentang bisnes online dan apa-apa sahaja. 

Stay at home+make something!

Menjahit Untuk Orang Lain?

Menjahit untuk orang lain? Sebenarnya sampai sekarang saya tidak pernah mengambil upah menjahit dan belum lagi menjahit baju untuk orang lain(selain famili sendiri). Dulu setiap kali upload

Pattern Baju Yang Boleh Dipakai Di Rumah

Semasa scroll tiktok baru-baru ni, banyak betul video orang menjual baju tidur atau pyjama yang saya nampak. Kalau ikut logik, produk yang paling laku dalam keadaan ‘berkurung’

Cara Menghilangkan Sedu (Hiccups)

Ada ke orang yang tak pernah tersedu? Kalau tak pernah, itu bukan manusia, kan. Apa rasanya bila tersedu tak henti-henti? Mesti rasa malu(kalau tengah berdepan dengan orang)

Susah ke Nak Belajar Menjahit?

Betul ke susah? Bagi saya sendiri, ada yang susah dan ada yang mudah. Kadang-kadang ikut mood dan minat juga. Kena tengok adakah pattern tu boleh bagi motivasi